Θέλετε να κάνετε μόνωση ή κάποια άλλη ειδική εφαρμογή;

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εποξειδικά Δάπεδα

Σε δάπεδα τσιμεντοειδούς βάσης βιομηχανιών, βιοτεχνιών, αποθηκών, γκαράζ, σφαγείων, νοσοκομείων κλπ., οι απαιτήσεις για υψηλές μηχανικές αντοχές και μηχανικές καταπονήσεις (τριβή ,κρούση κ.τ.λ.) , καθώς και η ανάγκη για εύκολο καθάρισμα βρίσκουν την απάντησή τους στην εφαρμογή αυτοεπιπεδούμενης εποξειδικής βαφής .

Πρόκειται για ένα έγχρωμο, αυτοεπιπεδούμενο σύστημα που εφαρμόζεται σε πάχος 2-3 mm και που μετά τη σκλήρυνσή του δημιουργεί τελική επιφάνεια εύκολα καθαριζόμενη, με υψηλή σκληρότητα και αντοχή σε τριβές καθώς και ανθεκτικότητα σε χημική καταπόνηση από αραιωμένα οργανικά και ανόργανα οξέα, αλκάλια, πετρελαιοειδή, απόβλητα, νερό, θαλασσινό νερό κλπ.

Η επιφάνεια που θα δεχθεί την εποξειδική επίστρωση θα πρέπει να είναι στεγνή (υγρασία < 4%), σταθερή, απαλλαγμένη από σκόνες, σαθρά υλικά, λίπη κλπ. και να είναι προστατευμένη από την προσβολή υγρασίας εκ των όπισθεν. Στην επιφάνεια του υποστρώματος γίνεται κατάλληλη προεργασία, όπως τρίψιμο, σφαιριδιοβολή, φρεζάρισμα κλπ., ώστε να ανοιχθούν καλά οι πόροι της, προκειμένου να διεισδύσει το αστάρι για να εξασφαλίσει την αυξημένη αγκύρωση και πρόσφυση της εποξειδικής επίστρωσης πάνω στο υπόστρωμα. Το υπόστρωμα στη συνέχεια καθαρίζεται επιμελώς με σκούπα υψηλής απορροφητικότητας. Τυχόν ατέλειες του υποστρώματος (ρωγμές, οπές) στοκάρονται .Κατόπιν, η κατάλληλα προετοιμασμένη επιφάνεια ασταρώνεται με το εποξειδικό αστάρι.

Αφού στεγνώσει το αστάρι , τα συστατικά Α και Β για τη βαφή που είναι σε ξεχωριστές συσκευασίες με προκαθορισμένη αναλογία ανάμειξης , αναμιγνύονται και αναδεύονται για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα ( συνήθως 5 λεπτά) σε χαμηλές στροφές .

Το έτοιμο μίγμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 45 λεπτών από την ανάμειξή του, και εφαρμόζεται με οδοντωτή σπάτουλα στο δάπεδο. Με την πάροδο 15 λεπτών χρησιμοποιείται ακιδωτό ρολό προκειμένου να εκτονώσει τον εγκλωβισμένο αέρα .

Υπάρχουν αρκετοί τύποι εποξειδικών επιστρώσεων δαπέδου, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας

  • Εποξειδικά δάπεδα Αυτο-διασποράς : Είναι ένα πολύ ισχυρό δάπεδο σε μέρη που έχουμε κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.
  • Εποξειδικά δάπεδα Αυτο-διασποράς με επίπαση χαλαζιακής άμμου : Είναι ανάλογο του εποξειδικού δαπέδου αυτοδιασποράς, αλλά έχει πολύ μεγάλες αντιολισθητικές ιδιότητες λόγω της επίπασης της χαλαζιακής άμμου.
  • Εποξειδικά δάπεδα αυτοεπιπεδούμενα : Τα συγκεκριμένα δάπεδα είναι πολύ δημοφιλή για χρήση σε εργοστάσια τροφίμων, φαρμάκων, κουζίνες, τραπεζαρίες και είναι εύκολα να καθαριστούν.
  • Εποξειδικά δάπεδα σε νιφάδες (flecks) : Τα δάπεδα είναι μεν εποξειδικά αλλά οι χρωματιστές νιφάδες που περιέχουν τα καθιστούν κατάλληλα για διακόσμηση.
  • Εποξειδικά αντιστατικά δάπεδα : Χρησιμοποιούνται σε περιοχές που στο περιβάλλον δεν δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου στατικός ηλεκτρισμός